Restaurang Vendettaimage68

Södermannagatan 43, Stockholm (länk)


Idag har du gått på stan hela dagen. Du är trött. Du är hungrig. Du vill vräka i dig mat, ta ett glas vin, softa och bli människa igen. Men tiden är inte den bästa, kanske kring fem - lunchrestaurangerna har stängt och kvällsetablissemangen knappt öppnat, dessutom har ditt idoga shoppande tömt plånboken och du har inte råd att käka för 300 spänn. Dags för McDonald's?


Nejdå, inte alls. Du beger dig istället till Vendetta, restaurangen vars främsta marknadsföringsvapen är sloganen "lunchpriser hela dagen", snirklar dig fram mellan de dubbla raderna av taxibilar som står parkerade utanför och drar en njutningsfull suck när du läser dagens meny vid baren.

Honungs- och ingefäraugnsgrillad fläskkarré med äppelcidergräddsås, äppelmos och kokt potatis. Kryddig pannbiff med kantarellgräddsås och hemlagad mos. Vitvinspocherad gösfilé med hummersås, räkor och kokt potatis. Pasta med parmaskinka, mozzarella och tomat. Med mera, med mera. Och allt till det minst sagt uthärdliga priset 70 kr (80 kr efter kl 17) - inklusive bröd, dryck, salladsbuffé och kaffe med kaka! Förutom en ny lunchmeny varje dag (finns att läsa på hemsidan) erbjuder man även à la carte i prisspannet 100-150 kr, ett standardutbud alkoholdrycker och en prunkande delidisk.


Du får in din kryddiga pannbiff och olikt de flesta restauranger serveras du inte en klen liten biff utan tre, ackompanjerade av ett berg gräddigt mos som stolt speglar sig i såssjön bredvid. I takt med att tugga efter tugga försvinner, nedsköljda av husets röda, vederkvickes din kropp och ditt sinne, och du lyssnar förstrött på hantverkare, studenter och äkta italienare runt omkring dig medan du sjunker in i den ljuvaste paltkoma.


"Vad skulle Anna Skipper säga?" hinner du tänka. Du kanske inte orkar äta upp hela portionen. Men attans vad nöjd du är.Taggar: , , , , ,Kommentarer
Postat av: Katarina

Åh detta var en ny stilistisk höjdpunkt i denna blogg! Jag håller helt med - en sen lunch på Vendetta vid tretiden så behöver man inget mer på hela dagen!

2008-04-29 @ 15:52:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0