Café Cornicheimage38


Norr Mälarstrand 76, Stockholm (länk)Meze, libanesernas svar på smörgåsbord, hade på något sätt lyckats gå oss förbi. Till slut hade vi emellertid bestämt oss för att prova och ville gå grundligt tillväga. En sökning på Allt om Stockholm visade att de tre-fyra ställen vi kände till (bl a Sahara och Tabbouli) hade fått synnerligen varierande gästbetyg - euforiska hissningar blandades med lika skoningslösa dissningar, och vi scrollade villrådigt vidare. Till sist hittade vi Café Corniche, och här fanns bara positiva omdömen. Vårt val var gjort.


Vi var kvällens första gäster, och den mycket vänlige servitören måste ha trott att vi var förälskade eller nåt, för han placerade oss vid ställets mysigaste bord - lite avskilt vid eldstaden, med små soffor och pampig utsikt mot skymningen över Västerbron genom det stora fönstret. (Lite senare på kvällen, när fler gäster anlänt, avtog tyvärr mysfaktorn eftersom bordet var placerat lite för nära toaletten och den dragiga entrén.)


Fyra olika mezemenyer fanns att välja på, och vi tog Meny 2 - 15 olika meze plus mixgrill (295 kr/person). Efter en väntan tillräckligt lång för att inge förtroende men tillräckligt kort för att inte skapa frustration serverades första omgången: de kalla rätterna. Vi högg lyckligt in på pitabröd, hommous, baba gannough, yoghurt- och vitlöksröra, sallad med ost och räkor, stark paprikaröra, tabbouleh och kyckling i sesamröra.


 

image39

Andra laddningen, med varma rätter, kom med perfekt tajming och visade sig innehålla nötköttspiroger, fetaostrullar, stekt halloumi, kycklingvingar, lammpiroger, falafel, picklade grönsaker och vinbladsdolmar; alltsammans ögonbedövande snyggt upplagt.


Mixgrillen, till sist, var tre välgrillade köttbitar var: oxfilé, nötfärsspett och kyckling. De sista tuggorna kött fick vi pressa ner och efteråt andas djupt med uppknäppta byxor.


Många pluspoäng ska ges för servicen, som ingav känslan av att befinna sig på ett långt dyrare och exklusivare etablissemang. Personalen var ständigt uppmärksamma utan att någonsin vara påträngande, kunniga utan besserwissertakter, och verkade trivas genuint med vad de gjorde. Vi kände oss både omhändertagna och uppskattade - något man tyvärr inte kan räkna med på alla restauranger.


Vi sammanfattar vår första mezeupplevelse såhär: Café Corniche verkar vara suveränt bra i sin genre, men frågan är om genren i sig riktigt är vår grej. Allt var mycket välgjort och smakade gott, men kanske är vi bara helt enkelt mer förtjusta i andra sorters mat. Dock - är du nyfiken på det libanesiska köket, eller redan frälst mezeälskare, kan vi med emfas råda dig att besöka Café Corniche.


 


Taggar: , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0