Grönt te



image42


Vi har på senaste tiden snöat in på grönt te, och hittat två varianter som är ganska olika och passar vid skilda tillfällen. Det första smakar som det te man avnjuter i liten keramikkopp tillsammans med sashimi och nigiri på sitt lokala sushiställe: matigt, med inslag av rostat ris. Den andra sorten innehåller blomblad av jasmin och har en sötare doft.  Båda lösteerna går att få tag på i välsorterade mataffärer eller asiatiska affärer; påsen på bilden ovan innehåller ristypen och inköptes på China Market (Olof Palmes Gata 12).


Vilken sort man än dricker, gör man det allra bäst i en skir glasmugg från MUJI (se bild). Tebladen läggs i en glassil som man tar ur när teet dragit klart (risteet några minuter men jasminteet bara en kort stund).



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0