Pizza



image48


Att göra egen pizza är inte svårt, vi lyckades till och med i vår lilla ugn (se bild).


Här är receptet vi använde oss av:


25 g jäst
2 ½ dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl


Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och rör tills jästen har löst sig. Blanda i olja, salt och mjöl. Arbeta ihop degen och knåda den smidig. Låt jäsa övertäckt i ½ - 1 timme. Dela degen i två delar och kavla ut till två bottnar.

Sen kommer det roliga - på med topping! På våra pizzor började vi med avrunnen smaksatt tomatkross och därefter skivade champinjoner. Sen varierade vi med westfalisk skinka (billigare än italiensk och god även som förrätt tillsammans med melon), kronärtskockshjärtan och överbliven lax på de olika pizzorna. Därpå följde mozzarella och allra sist överhälldes den hemliga ingrediensen: några matskedar olivolja blandat med rikliga mängder pressad vitlök och några nypor havssalt.

Grädda pizzorna in i 225-gradig ugn ca 15-25 min beroende på tjocklek. När osten är helt smält och kanten gyllenbrun är det klart.


Nästa gång är vi sugna på att testa att baka fullkornspizza - nån som har ett recept!?

Taggar: , , ,




Kommentarer
Postat av: anna

Jag brukar ersätta ungefär hälften (och upp till två tredjedelar) av vetemjölet med fullkornsdinkelmjöl. Det blir en väldigt bra och smidig pizzadeg av det.

2008-03-26 @ 10:22:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0