Thaicurry
Fredrik kallar detta för den absolut godaste mat han själv kan laga, dessutom är det förvånansvärt enkelt och går fort. Köttet och grönsakerna kan varieras helt efter smak och säsong. Vad gäller kryddpastan är det hart när omöjligt att ange ett exakt mått - det beror helt på sort och hur starkt man vill ha det. Vi köper våra kryddpastor (Curry Paste) i småpåsar på China Market (Olof Palmes Gata 12), och tycker bäst om märkena Lobo och Cock Brand (jo, det heter så), medan Mae Ploy inte är lika bra.
För 2 hungriga personer:
2 vitlöksklyftor
300 g kyckling, fläsk eller biff
8 champinjoner
150 g broccoli
ca 1 tsk kryddpasta (Red Curry/Yellow Curry/Green Curry/Panaeng Curry/Matsaman Curry)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
Några droppar fisksås
Olja till stekning
Finhacka vitlöken och fräs en kort stund i oljan i en stekpanna. Tillsätt strimlat kött och låt det få färg runt om. Lägg i kryddpastan och fräs den några sekunder för att frigöra smakämnena (ta det försiktigt, att tillsätta mer senare går fint, men inte tvärtom...) och blanda sedan i grönsakerna. Låt alltihop steka någon minut tills grönsakerna mjuknat en aning, häll på kokosmjölken och låt curryn puttra på låg värme några minuter. Smaka av med fisksås till rätt sälta. Servera med jasminris, naturligtvis från Uncle Ben's!
Taggar: thai, thaimat, thaicurry, curry, kokosmjölk, mat, smak
Kommentarer
Postat av: nattis
Thaimat är så himla gotT! skulle kunna leva på det dag ut o dag in :)
Postat av: Josefin
Åh vad gott det låter! :)
Trackback