Biff Rydberg
Del två i serien "klassiska kötträtter" efter Ragù Bolognese.
Det här är egentligen inget annat än en lyxig pyttipanna, som vi valde att göra i en lite oortodox variant (ett "renare", mer typiskt Rydbergrecept finns här). Ska det bli riktigt fantastiskt gott bör köttet vara oxfilé, men vem har råd med det en torsdag i oktober mitt under brinnande lågkonjunktur?
400 g ryggbiff
5 fasta potatisar
3 morötter
1 kålrot
1 gul lök
1 dl öl
lite socker
dijonsenap
crème fraiche
salt, svartpeppar, smör, persilja
Dela rotsakerna i munsbitar, bred ut dem på smörad plåt, salta och kör sedan i ugnen minst en timme på 200 grader. Finhacka löken och fräs den genomskinlig i smör, tillsätt öl och lite socker och salt. Blanda dijonsenap och crème fraiche efter smak. Tärna köttet och stek det hastigt på hög värme. Lägg upp de olika komponenterna i grupper på tallriken - rotsaker, kött, lökröra och senapssås - och strö till sist lite hackad persilja överst.
Servera genast tillsammans med mustigt rödvin eller kanske samma sorts öl som blandades i maten.
Servera genast tillsammans med mustigt rödvin eller kanske samma sorts öl som blandades i maten.
Kommentarer
Trackback