Bill's (Brighton)

The Depot, 100 North Road, Brighton


I vad som ser ut som ett gammalt garage med högt i tak, stor ingång mot gatan och rough finish ligger Bill's som är en kombinerad frukt- och gröntmarknad, mataffär och restaurang. Väggarna är täckta med hyllmetrar av ekologiska produkter i stilfulla burkar och flaskor; färskt bröd och färgglada grönsaker och frukter ligger staplade på patinerade träskänkar och i ett hörn står en anställd och snittar rosor.

Vi beställer stora färska juicer och Cheddar buck rarebit with ham and a fried egg (ca 4 pund) och Bill's breakfast (ca 6 pund). Först blir jag lite orolig att frukosten ska vara flottig och serveras i en enda hög där bönor och rinnig äggula trängs på en liten tallrik. Men rädslan är obefogad och maten är ett bevis på att det finns nytänkande engelsk mat där råvarorna står i centrum och hela rätten ger ett fräscht intryck.


Personalen verkar glad och sprallig och maten kommer snabbt ut från köket rykande varm. Atmosfären är lugn på det otysta sättet - som på en marknad. Jag har svårt att gå härifrån utan att köpa något i butiken. Det blir en thailändsk grön currypasta som inte innehåller några e-ämnen, transfetter eller socker utan bara rena kryddor enligt innehållsförteckningen. Det ska bli spännande att se hur den smakar...


Från Bills kan man även köpa med sig färdig picknickkorg eller få frukt- och gröntlådor levererade hem veckovis. Helt salig blir jag när jag upptäcker middagsmenyn som innehåller rätter som steamed cornish mussels som serveras med pancetta, rostad vitlök och parmesan, och cauliflower macaroni cheese med körsbärstomater och rökt mozzarella. Maten försöker inte verka avancerad eller pretto men när man sett råvarorna och vad de kan göra med något så enkelt som ett stekt ägg vill man hit igen! Jag varnas dock för att det på kvällar och helger kan vara mycket fullt av folk och kännas trångt.


/Karolina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0