Plommonmarmelad

Träd av sorten Opal hittar vi i trädgården bakom huset på Österlen. En regnig dag gör vi min familjs favoritmarmelad; rinnig, mörkröd och super på scones eller i morgonfilen.
60 plommon (avsköljda)
1 dl vatten
9 dl socker
1 pressad citron
Koka plommonen med vattnet i stor kastrull tills fruktköttet släppt från kärnorna. Fiska upp kärnorna (förslagsvis med en hålslev) och räkna så att alla kärnor är ur kastrullen.Koka i ca 10-15 minuter tills fruktköttet blivit mjukt och faller isär. Blanda i socker, saft av citronen och koka vidare. Efter ett tag kommer vitaktigt skum ha bildats på ytan; ta bort det kontinuerligt med en slev. Koka i 25-40 minuter tills marmeladen blivit något mer trögflytande. Smaka av och häll upp i glasburkar, eller plastbehållare som kan frysas in till senare tillfälle.
/ Karolina
/ Karolina
Kommentarer
Postat av: lina
Herregud så underbart med plommonmarmelad. Har tyvärr inget plommonträd, men hittade jättefina svenska plommon på torget idag!
Trackback