Eastimage24

Stureplan 13, Stockholm (länk)


Vi firade vår väns födelsedag med pompa och ståt på East - "den första och mest kända moderna asiatiska restaurangen i Sverige" enligt den egna hemsidan. Flera gånger har vi passerat dess gula markis men inte riktigt vågat gå in (vår sushifanatism till trots), rädda att mötas av astronomiska priser, snorkig personal och hårdstajlat klientel som med vassa blickar talar om att vi inte hör hemma där.


Bara fördomar, skulle det visa sig. Under de svartvita väggmålningarnas snygga men lätt heroin-chica ansikten hade vi en angenäm kväll där vi njöt av förstklassig mat och uppmärksam och vänlig service utan att för en sekund känna oss malplacerade.


Visst var det dyrt, det ska inte förnekas. Men det kan vi godta när uppläggningarna är rena konstverken, portionerna förvånansvärt rejäla och smakerna både förnöjer och överraskar. Bland höjdpunkterna på vårt bord fanns Salmon Passion Salsa (halstrad laxfilé med gröna soyabönor, broccoli och passionsfruktsalsa, 218 kr) och Salmon Roll (sotad lax, avokado, rödlökspickles, chilimayo, ärtskott och grön sparris, klädd med lätthalstrad lax, 155 kr för 8 stycken) - två helt olika och oj så lyckade sätt att tillaga lax.


Sushin (12 bitar 213 kr) var dock helt ordinär, felfri men knappast bättre än den man för halva priset pinnar i sig på sitt vanliga kvarterssushihak (och då brukar man få miso och te på köpet också), och om vissa andra rätter, som Duck Tamarind (ankbröst med ananas och macadamianötter för 296 kr), restes invändningar att de var omotiverat starka.


Framemot elvasnåret förvandlades lokalen gradvis från restaurang till bar, med minskande belysning, alltfler stående gäster och upbeat lounge-musik på långsamt stegrande volym. Vi kände oss aldrig bortmotade utan satt kvar och sippade vin, kände kvällen övergå i natt och njöt av sällskapet i vårt hörn av Stureplan.


Taggar: , ,


Kommentarer
Postat av: Filippa

Prova deras "julbord" och bli frälst :-) Sushi, sashimi och asiatiskt i mängder. Och gott. Och kul.

2008-03-12 @ 09:05:31
URL: http://filippas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0