Bulgursallad för varma dagar eller heta köttbitar

Sallad
2 dl helbulgur
En stor näve ruccolasallad
En näve annan sallad - t.ex. roman, crisp eller mangold
En halv galiamelon
50-100 g mild chèvreost
1 hackad tomat eller flera miniplommontomater eller flera små ekologiska vilda tomater
Ca 1 dl blandade "godsaker" (Vi använde oss av blandat Ridderheims plock i lösvikt - kapris, stora oliver, rökt och balsammarinerad parmesan och marinerade vitlöksklyftor)
Dressing
2 msk olja (oliv- eller raps-)
2 msk balsamvinäger
Havssalt
Svartpeppar
Koka bulguren - detta brukar ta ungefär 20 min. Låt den svalna något och häll sedan i en stor skål.
Häll på dressingblandingen, salta och peppra och blanda sedan om. Bulguren kommer att suga upp lite av dressingen då den fortfarande är varm.
Skölj, och hacka sallad och tomater och blanda i dessa i salladsskålen. Lägg eventuellt upp på uppläggningsfat och garnera sedan med smulad chèvre, godsakerna (inkl. deras olja) och melonkuber.
Häll på dressingblandingen, salta och peppra och blanda sedan om. Bulguren kommer att suga upp lite av dressingen då den fortfarande är varm.
Skölj, och hacka sallad och tomater och blanda i dessa i salladsskålen. Lägg eventuellt upp på uppläggningsfat och garnera sedan med smulad chèvre, godsakerna (inkl. deras olja) och melonkuber.
Taggar: sallad, recept, middag, lunch, smak, mat
Kommentarer
Trackback