Hanoi Bar



image82

Birger Jarlsgatan 121, Stockholm (länk)


Det här stället hajpades svårt av DN På Stan för några år sedan, med följden att horder av hungriga styrde kosan dit och restaurangen inte pallade trycket - servicen blev stressig och snäsig och det mesta handlade om att få undan gäster så fort som möjligt så man kunde fylla på med nya. Säg den hausse som varar för evigt - nu är Hanoi Bar lugnt och stilla (nästan för tyst, vi blir oroliga att de andra gästerna tjuvlyssnar på oss) och servitören vänlig och informativ om de olika rätterna på den färgglada menyn.


Karolina som varit här förut har svårt att bestämma sig men fastnar till sist för kalla färska vårrullar med kyckling (109 kr). Helt nöjd blir hon dessvärre inte - anrättningen är visserligen fräsch och krispig med distinkt smak av koriander, men mycket mer är det inte. "Som en habil kycklingsallad" sammanfattar hon och försöker diskret palla från Fredriks tallrik. Han har följt nybörjartipset och testar dumplings med räkor (115 kr), ett val som visar sig vara alldeles riktigt. Smaken är inte av den anfallande sorten, snarare smyger den sig på i nära samarbete med den lena konsistensen och perfekt ljumma temperaturen, och det hela kröns av såsen som smakar som lika delar risvinäger, sweetchili och fisksås. Okej att portionen är alldeles för liten, men det är snarare regel än undantag i Fredriks Gargantua-mässiga måttsystem, och med Hanoi Bars sympatiska priser har man nästan råd att beställa dubbel laddning. Eller varför inte ta in tre-fyra rätter och dela på tillsammans hela sällskapet?







Taggar: , , , , ,




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0