Restaurang Kalori
Malmskillnadsgatan 50, Stockholm (länk)


Dags för Smaka bra-bloggens första sågning! (Trumvirvel)

Lunchstället Kalori - "restaurangen som håller måttet" står med båda fötterna stadigt i GI-myllan. "Här på Kalori är vår idé och tanke att endast servera nyttig och fettsnål mat" heter det på hemsidan, där man också förklarar sig undvika mättat fett, ångkoka köttet och servera råkost istället för sallad.

Stället hyllas följdriktigt av chica innerstadsbloggerskor och idrottare, och visst sympatiserar vi med syftet - "dagens" ute på stan är sällan särskilt nyttig. Men hälsosam lunch måste gå att göra bättre än så här.

Kalkon med senapskesella och bulgur (79 kr) smakar som kalkonpålägg från ICA upplagt med, tja, senap+kesella+bulgur. Punkt. Kyckling tandoori med ris (också 79 kr) betyder på Kalori vitblek industrikyckling indränkt i burkig kryddsås, även den tillsynes direkt plockad ur stormarknadshyllan. Slappt, tråkigt, amatörmässigt, rentav lätt pinsamt. Den enda försonande detalj vi kan hitta är den passabla hummusen till brödet.

Vi stirrar med tomma oförstående blickar på alla nöjt tuggande PR-konsulter och reklamare runt omkring oss, och får allt svårare att undertrycka impulsen att kliva upp på bordet och vråla "Kejsaren är naken!". När vi flyr därifrån har vi sådan svårartad blodsockerblues att vi går in på närmsta fik för att trösta oss med en rejäl bit mintchokladkaka (vilket ju förfelar restaurangens syfte en aning), och enas om att det ord som bäst sammanfattar Kalori är... magert.

Kalorifattigt, ja, men framför allt andefattigt.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0