Misosoppa
Misosoppa är för gott för att bara inmundigas i samband med hämtsushi. Gå till din lokala asiat (t ex vid Hötorget) och köp misopasta och dashipulver så kan du laga egen.
Den salta soppan funkar fint som förrätt eller tillbehör; utifrån basreceptet kan man addera till exempel skivad svamp, noriblad, tofukuber, strimlad purjolök, nudlar eller räkor, beroende på hur matigt man vill ha det.
3-4 portioner
1 liter vatten
10 gram dashipulver (påsen på bilden ovan innehåller 45 gram)
4-5 msk misopasta
Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt dashipulver och låt det lösa sig. Blanda i misopastan och låt småputtra lite före servering i mugg eller soppskål.
Kommentarer
Postat av: Karin W
Bra idé med soppa, jag har några påsar i skåpet och man kan ju äta den utan sushi!
Trackback