Ramen Ki-Mama

Birger Jarlsgatan 93, StockholmVi har ju tidigare skrivit om Sushi Ki-Mama, och det känns välbekant och förtroendeingivande att återigen möta den frejdiga valen som även här breder ut sig över hela väggen. Japansk mat långt bort från halvfryst sushi och kladdig yakiniku står på menyn (som trevligt nog har bilder på alla rätter), och som namnet antyder ligger fokus på nudlar - ramen - främst i form av soppor.


Karolina är egentligen lite skeptisk efter alltför många jobbiga stunder med saggiga påsnudlar från ICA, och funderar först på de ramenfria alternativen gyozaknyten, rå lax på risbädd eller stekt ris med kyckling och räkor. Till sist låter hon sig dock charmas av en yakisoba (120 kr) - en stooor portion stekta nudlar med krispiga morotsstrimlor, böngroddar, paprika och perfekta stunsiga räkor utan minsta antydan av seghet i sig. Smak, textur och konsistens skiftar hela portionen igenom och håller upptäckarglädjen igång - oj, där dök en bit ingefära upp, kras, där bet jag igenom en grodd.


Fredrik har sedan länge bestämt sig för riktig nudelsoppa, och blir inte besviken på sin shio ramen (95 kr), nudlar i havssaltbuljong med fläsk, ägg och sjögräs. En sensuell, på gränsen till obscen, doft av hav och tång stiger ur det rykande djupa fatet och i munnen slår soppan ut i en regnbåge av smaker, alla ledda på plats av en krävande sälta.


Solgudinnan Amaterasu och Akira Kurosawa flashar förbi våra ögon och fastän ingen av oss varit i Japan vet vi att det är just så här det smakar att äta nudlar från ett hål i väggen vid en bakgata i Ginza.
Taggar: , , , , ,Kommentarer
Postat av: KarinW

Gissa om jag vill äta där nästa gång man kommer till huvudstaden????

2008-05-18 @ 22:33:43
URL: http://chiliconkarin.blogg.se/
Postat av: KarinW

Gissa om jag vill äta där nästa gång man kommer till huvudstaden????

2008-05-18 @ 22:36:39
URL: http://chiliconkarin.blogg.se/
Postat av: Kusin Vitamin

Nudelsoppan ser supergod ut, men vad är det för cirkelformat som flyter runt längst upp till vänster?

2008-05-19 @ 10:47:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0