Asahi sushi bar revisitedFleminggatan 11, StockholmI somras upptäckte vi till blandad förtjusning att vårt favoritbudgetsushihak Asahi var under ombyggnad, och för nån vecka sen var det dags för återbesök i den uppsnofsade och tillbyggda lokalen. 

Istället för att som vanligt beställa våra gyozaknyten och 11-bitars sushi (utan räka extra ingefära) vid disken blir vi nu hänvisade till ett bord där servispersonal ger oss blanka menyer med nytryckt doft. Ängsligt ögnar vi igenom dem och finner att våra favoriter gudskelov finns kvar, men att priserna ökat sisådär 40 procent.

Alltför artiga för att resa oss och gå slår vi på stort och beställer gyoza, 9-bitars sushi och tempuraräkor. Och visst är det gott, det är det verkligen. Och misosoppa ingår; det är till och med två ordentliga räkor i varje skål. Och liten sallad med kryddig chilidressing. Och nytt porslin. Och... 

Men den kitschiga plastkatten som förr stod och vinkade så godmodigt åt oss finns inte kvar. Och en sak är säker: Vill vi äta finsushi till de här priserna går vi mycket hellre till Roppongi.

Vi sörjer det gamla Asahi och mottager tacksamt tips på ett nytt billigt men bra vardagssushi-orkar-inte-laga-mat-efter-jobbet-ställe. Det ska gärna stå hett grönt riste och miso framme att värma sig med medan man väntar på hämtmaten. Kanske en hög tidningar att titta i. Och vänlig personal som börjar känna igen oss efter några gånger.

Fortsättning följer...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0