Caffè Nero (brunch)image65


Roslagsgatan 4, Stockholm


 

Vi har länge tänkt besöka Caffè Nero efter att ha läst om det typ hundra gånger i Gulddrakesammanhang, och till sist masar vi oss dit en lördagsförmiddag. Vi testar ett par rätter från brunchmenyn - bondomelett med svamp, ruccola och tomat (155 kr), caesarsallad med grillad kyckling, parmesan, romansallad, dressing och krutonger (145 kr) och varm ciabattasmörgås med grillad paprika, nån tjusig italiensk skinka och dito ost (55 kr). Till de större brunchrätterna ingår trevligt nog en liten italiensk persiko- eller aprikosjuice, en chokladcroissant och valfritt kaffe. 


Stämningen är skön och avslappnad och vi blir bemötta av väldigt serviceinriktad och trevlig personal, som utan betänketid redogör för vilka rätter på menyn som är lämpliga för vår glutenintoleranta medföljare. Maten förbereds direkt efter beställning i det öppna köket bakom disken och kommer ut rykande varm i läckra balsamicocrèmebestänkta uppläggningar. Caffe latten är perfekt med sitt fina skum och hjärtmönster men caesarsalladen innehåller tyvärr lite för mycket dressing för Karolinas känsliga gom. Bondomeletten och chokladcroissanten får dock båda toppbetyg, och likaså ciabattasmörgåsen, vars innerstadsfik-standardmacka-utseende man inte ska låta sig luras av.


Så finns det täckning för hajpen? Jovisst, svarar vi (och tydligen också kändisarna - under vårt timslånga besök räknade vi till inte mindre än tre stycken).
Taggar: , , , ,Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0