Växthuscaféetimage52

Ösmo plantshop, Växtstigen 1 (Länk)I Ösmorondellen ligger en handelsträdgård som vid en första anblick inte ser ut att vara annat än just en vanlig handelsträdgård inrymd i en röd lagerlokal med jord- och torvpåsar och diverse trädplantor strödda runtomkring. Så snart vi kommer innanför dörrarna märker vi dock att detta är en inrättning med en klar tanke bakom. Plantor, krukor, trädgårdsprydnader, fröer och trädgårdsmöbler står prydligt uppradade i den stora lokalen. Två stora växthus ligger anknutna till en av kortsidorna på byggnaden. I det ena finns flera blommor av alla tänkbara sorter och storlekar och i det andra ligger Växthuscaféet.


Caféet erbjuder diverse bakverk, inklusive den för orten traditionella Sorundatårtan, smörgåsar och en vegetarisk buffé som är testföremålet för dagen. Buffén kostar 78 kr och består av varma och kalla grönsaksrätter - vid vårt besök fanns broccolisoppa, potatisgratäng, bulgursallad, kesoröra, ruccola och parmesansallad, svamp- och solrosskottssallad, varm pastalåda, potatissallad och panerad squash att välja på, plus nybakat bröd och kaffe.

Maten är god men det bästa med restaurangen är trots allt miljön och den lugna atmosfären i det vackra växthuset. Caféet är fortfarande relativt nyetablerat och vi längtar till att få återkomma igen när bouganvilla- och fruktträden vuxit sig stora och står i full blom.
              


Taggar: , , , , , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0