Clarion Hotel Sign (frukost)image13

Östra Järnvägsgatan 35, Stockholm (länk)Frukosten är dagens viktigaste mål, lärde oss Love Lofot när vi var små, och vi följer hans filosofi genom att närhelst vi kan frossa i hotellfrukostbufféer. De flesta hotell erbjuder frukost även för externa besökare, och det är ett utmärkt sätt att starta dagen; dessutom känns det ofta som att man får mer för pengarna än när man äter ute andra tider på dygnet.

Det omskrivna Clarion Hotel Sign - Stockholms största hotell - öppnade härom veckan och självklart var vi tidigt på plats för att testa frukosten.


Lokalen har högt i tak och känns ihålig; atmosfären är på intet sätt mysig, men hyfsat mondän. På etaget ovanför pågår en kostymklädd konferens och utsikten mot Norra Bantorget är storstadsmässig. En anskrämlig spräcklig heltäckningsmatta ligger på golvet och det drar kallt från öppna dörrar.


Första intrycket av buffén är fint - den ser stor, snygg och varierad ut. Juicer, kaffe, fil, turkisk yoghurt, fyra sorters flingor, bröd, ostar, salami och skinka, frukt och fruktsallad, fil, honung, marmelader och sylt, kex, sill, kokt/stekt ägg, äggröra, prinskorv, bacon och till efterfrukost wienerbröd och pain au chocolat.


När vi väl huggit in börjar ett samlande intryck växa ganska snabbt: Det är absolut inget fel på den här frukosten. Den är till och med bra. Men inte mer än så - och för 195 kr väntar man sig något extra. Vi kommer på oss själva med att tänka "för bara 25 ynka kronor extra var hade vi kunnat njuta av Brämhultsjuice, valnötter, carpaccio, jordgubbar och personlig tepåfyllning med Strömmen glittrande i blickfånget på hotellfrukosterarnas Mecka - Grand Hôtel". Ack ja.


Att personalen är trevlig, brödbordet dignande, urvalet av te stort och med flera Fair Trade-märkta sorter, och besticken tunga och vackra hjälper inte. Att "juicen" smakar som sötat burkspad och att man helt tycks ha missat att ett enormt foto på en kvinna med rumpan bar inte riktigt gör sig som matsalsdekoration på 00-talet drar ner betyget ytterligare.


390 kronor fattigare, mätta men knappt belåtna lämnar vi Clarion Hotel Sign med följande slutkläm: Ät gärna hotellfrukost! Känner du att du har lust och plånbok till lyx, spendera 220 välanvända kronor på Grand Hôtel (Södra Blasieholmshamnen 8), välj annars med fördel Birger Jarl (Tulegatan 8), som för blott 140 kronor erbjuder i princip allt som ovan nämnts - plus våfflor att grädda själv och sedan överösa med sylt och grädde.


Men - hoppa över Clarion Hotel Sign.


Kommentarer
Postat av: Peter

Vad kul med lite frukostrecensioner! Är själv heltorsk på hotellfrukostar och brukar slita med mig vännerna ut på helgmorgnar till diverse hotell här i Stockholm.Du verkar ha hittat den bästa redan, på Birger Jarl... mmm våfflor!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0