Lätt lax



image23

Snabb, nyttig, enkel, god - superlativen räcker inte till för denna anrättning.


Lax (färsk eller fryst, ca 200 g/person)
1 gul lök
Stora mängder sparris
Olja, salt
Valfria kolhydrater (potatis, bulgur, ris, quinoa...)

Olja en ungsfast form och lägg i den tinade laxen och sparrisen. Strimla löken och lägg ovanpå (var inte rädd, löken mister sin skärpa och blir mild och fin i ugnen). Salta. Tillaga mitt i 200-gradig ugn i 20 minuter. Rätten klarar sig utan sås tack vare laxens saftighet, men man kan också lyxa med en blandning av crème fraiche och färskriven pepparrot.

Vad sparris beträffar, använd med fördel Eldorados frysta som är ett riktigt kap - finns på större Hemköpsbutiker och kostar ca 25 kronor för ett halvkilo (att jämföra med Felix dito som brukar gå loss på över 30 spänn för 200 gram och inte smakar bättre).


P.S. Nu har även DN hittat till Clarion Hotel Sign. Vi blir väldigt sugna på poolen på taket. Trängseln vid frukosten såg vi dock inte röken av. D.S.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0