Fisksufflé



Fiskufflé, smält smör och riven pepparrot

Klassisk mättande farmormat, här i Insans version. Beroende på tur, skicklighet och dagsform kan sufflén anta en hög eller låg gestalt. På bilden syns en låg variant, enligt Insan själv "misslyckad", men smaken är precis densamma.

4 personer

Tillagningstid ca 50 min


1½ - 2 msk margarin eller smör

3 msk vetemjöl

3 dl mjölk

Salt

Vitpeppar

3-4 ägg

4-5 dl kokt sönderdelat fiskkött eller lutfisk


Fräs margarin och vetemjöl, späd med mjölken och koka såsen i 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Lyft kastrullen från värmen och rör ned äggulorna en i sänder. Blanda i fiskköttet. Vispa äggvitorna till skum och blanda försiktigt ned dem i den avsvalnade smeten.


Häll sufflésmeten i en väl smord, ej för låg, form. Grädda i medelvarm ugn (200 grader) omkring 45 min. Servera sufflén omedelbart med smält smör, kokt eller pressad potatis, färskriven pepparrot, kokta grönsaker och grönsallad.



Kommentarer
Postat av: Kusin Vitamin

Insan är kung på matlagning!

2008-04-18 @ 13:29:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0