Tjabba Thaiimage31

Vasagatan 9 (i tunnelbanan), Stockholm (länk)Gömt i underjorden i en avsides tunnelbanenedgång ser Tjabba Thai inte mycket ut för världen. Det käcka namnet och den hastigt handskrivna menyn kanske också verkar avskräckande. Men låt er inte luras - här har vi en av stans riktiga pärlor för den som (i likhet med oss) inte kan få nog av thaimat. Att stället dessutom både frekventeras och rekommenderas flitigt av alldeles äkta thailändare säger också ett och annat.


På dagens lunchmeny fanns tre rätter à 75 kr - tom ka gai (kycklingfilé i kokosmjölk med champinjoner, citrongräs, galanga och tomater), nua pad king (biff med vitlök, ingefära och ostronsås) och den vegetariska varianten kao pad pak (stekt ris med grönsaker, ägg, soja och vitlök). Vi valde kycklingen och biffen, slog upp varsitt glas kemirosa isglassmakande måltidsdryck och tog plats i kvalmet och kryddofterna.


Och gott var det! Framför allt biffen satte ett nöjt leende på våra läppar - rena, kraftiga smaker som väckte fantasier om att börja hacka vår egen chili och odla citrongräs. Kycklingen var gräddig och djup, men saknade tyvärr helt sting - någonstans långt långt borta anades ekot av citrongräset och ingefäran som aldrig fick komma fram i full blom.


En eftermiddagsmeny med priser några tior över lunchnivån och en uppenbarligen småhemlig "specialmeny" finns också att botanisera i. En nackdel är att öppettiderna är så begränsade: 11-19 måndag till fredag, men som tur är kan man beställa catering också...Taggar: , ,

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0