Morotskaka





Mycket god nybakad, sensationellt god andra dagen, inte en smula kvar dag tre. Receptet är snott från pålitlig källa och därefter lite modifierat.


Kaka

2 ½ dl solrosolja eller annan neutral olja - vi använde kallpressad rapsolja
3½ dl socker
4 dl (drygt ½ kg) fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
½ tsk riven muskot
1 tsk kanel
½ dl osaltade cashewnötter, grovt hackade


Topping

200 g smält avsvalnat smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Saft av en citron



Vispa ihop olja och socker. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen. Blanda de torra kakingredienserna separat och rör sedan ner i smeten. Tillsätt nötterna. Häll smeten i smord och bröad form (ca 25 cm i diameter). Grädda kakan i 200 grader i ca 30-35 minuter.

Vispa samman ingredienserna till toppingen och bred på kakan. Låt gärna hela anrättningen stå svalt en stund före servering så att toppingen stelnar lite.




Kommentarer
Postat av: pia

Den såg god ut!

2009-03-09 @ 13:09:42
URL: http://paien.blogg.se/
Postat av: Vivvi

Testa gärna min cheesecake. Den är jätteenkel och smakar nästan som glass.

gottochenkelt.blogg.se

2009-07-10 @ 08:55:12
URL: http://gottochenkelt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0