Paris!


Vi vet, en månads bloggtystnad är oförlåtligt. Men nu är vi tillbaka, mer angelägna än någonsin att vara er machete i matdjungeln. Vi öppnar starkt med en vintrig sejour i Paris, där vi bodde (och hängde mest) i området Marais (om vilket vi hämtade massor av info från den fullmatade amerikanska webbsidan http://www.paris-marais.com/).Vi gillade...... Monjul (28, rue des Blancs manteaux) för deras fräscha och innovativa trerätters lunchmeny (18€), bestående av ärtsoppa med ostskum, vårullar fyllda med lax och broccoli och chokladfondant med illgrön mintsorbet - allt presenterat i enormt snygga uppläggningar av sympatisk personal.

... L'Estaminet inne på matmarknaden Le Marché des enfants rouges (39, rue de Bretagne) för den ekologiska brunchtallriken (20€) med fina röror, nybakat bröd och charkuterier eller lax - som en ljuv dröm efter två timmars irrande runt Paris i jakt efter ett enda j*kla ställe som serverade något annat än kaffe och croissanter före klockan 12 en söndag.

... lilla vietnamesiska hålet-i-väggen Minh Chau (10, rue de la Verrerie) där vi slank in och åt en helt opretentiös ingefärsdoftande snabbmiddag.... de två små kinesiska hålen-i-väggen på rue de Bretagne där vi köpte smaskiga dumplings och vårrullar att ta med (enligt Karolina det godaste på hela resan).

... Bouillon Chartier (7, rue du Faubourg-Montmartre) - matsal från La Belle Époque med högt i tak, sorl och stim och rustik mat. Som Prinsen korsat med Kvarnen, men oerhört franskt, typ.... fransk cider, som inte bär några likheter med svensk alkoläsk-dito och med fördel dricks i hotellrummets badkar.... crème brûlée, som vi åt både här och där (en gång tillredd med kokosmjölk istället för grädde) och aldrig blev besvikna på.

... matavdelningen på stora varuhuset Galeries Lafayette, som varvade Hemköp City några gånger om, och där man bland annat kunde beskåda (och köpa) macarons.


Till sist: Ett generellt tips är att kolla öppettider i förväg. Att affärer och restauranger är stängda på söndagar kan vi ha viss förståelse för (även om det är ociviliserat), men måndagsstängt!? Varning härmed utfärdad.
 


Kommentarer
Postat av: T&L

Jättefina, korta men snärtiga texter till fina och inbjudande bilder. Blir det några matnedslag i bloggen från Karolinas besök i södra Afrika?

2009-01-13 @ 08:36:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0